Pokud se vám po kliknutí na tlačítko "Do obchodu" nezobrazí stránka produktu ve vybraném e-shopu, je třeba vypnout AdBlock ve vašem prohlížeči pro naši stránku.
Návod na vypnutí je například na adrese https://o.seznam.cz/jak-vypnout-adblock/#1.
Krátký popis
Planteray Gran Añejo Guatemala & Belize Rum je prémiový blend rumů s obsahem alkoholu 4 % pocházející z Guatemaly a Belize dvou sousedních zemí Střední Ameriky vyráběný značkou Planteray (dříve Plantation) pod vedením Maison Ferrand. Vůně je svěží a komplexní s tóny vanilky hrušek zeleného jablka kokosu a květinovými nuancemi doplněnými jemnou dřevitou stopou. Na patře je rum plný jemný a harmonický s chutí sladké vanilky tropického ovoce sušených švestek a lehce kořeněného dubu který přechází do dlouhého elegantního závěru s náznaky sherry a hořké čokolády. Výroba Planteray Gran Añejo začíná destilací melasy v Belize a panenského medu z cukrové třtiny v Guatemale přičemž oba rumy jsou destilovány v kolonových destilačních přístrojích. V Guatemale rum zraje 3 roky v sudech po bourbonu a sherry v systému Solera zatímco v Belize zraje 4–6 let v sudech po sherry. Poté je blend transportován do Francie kde prochází finálním zráním po dobu jednoho roku v sudech po koňaku od Ferrand což je charakteristický proces „double ageing“ značky Planteray. Rum obsahuje 16 g/l cukru a stopové množství karamelu (0–0 1 %) což podtrhuje jeho sladší profil avšak bez přidání umělých barviv. Tento proces dodává rumu unikátní kombinaci karibské svěžesti a francouzské elegance. Značka Planteray původně známá jako Plantation byla založena v 90. letech Alexandrem Gabrielem z Maison Ferrand a je proslulá svým důrazem na terroir a kvalitu s více než 600 oceněními po celém světě. Název „Planteray“ odráží změnu značky v roce 0 4 která zdůrazňuje autenticitu a karibské kořeny. Rum Gran Añejo Guatemala & Belize uvedený v roce 015 je ceněn pro svou vyváženost a přístupnost s cenou kolem 0–30 EUR což z něj činí atraktivní volbu pro začátečníky i zkušené milovníky rumu. Recenze ho chválí za jeho jemnost a komplexnost.