Michter's US*1 Sour Mash

Michter's US*1 Sour Mash

a najít nejvýhodnější cenu za celou objednávku
Koupíte v 1 e-shopu od 1 480 Kč

Michter's US*1 Sour Mash koupíte na DramRoom.cz
DramRoom.cz
1 480 Kč
Skladem (odeslání ihned)

Pokud se vám po kliknutí na tlačítko "Do obchodu" nezobrazí stránka produktu ve vybraném e-shopu, je třeba vypnout AdBlock ve vašem prohlížeči pro naši stránku. Návod na vypnutí je například na adrese https://o.seznam.cz/jak-vypnout-adblock/#1.

Krátký popis
Historický odkaz Michter’s sahá až do roku 1753 kdy společnost založil John Shenk v Schaefferstownu ve státě Pensylvánii. Whiskey se zde vyráběla pod názvy Shenk‘s následně Bomberger‘s a nakonec Michter‘s. Ve svých začátcích vyráběla společnost whiskey z žita které se v oblasti běžně pěstovalo. Podle historických dokladů byla tato žitná whiskey tak ceněná že když propukla občanská válka generál George Washington navštívil destilerii a nakoupil zásobu aby posílil své muže během kruté zimy ve Valley Forge. Následně se říkalo že tato whiskey zahřála americkou revoluci. Koncem 0. století kdy bylo celé odvětví americké whiskey v dlouhodobém útlumu vyhlásili majitelé bankrot destilerii v Pensylvánii opustili a vypadalo to že jméno Michter‘s bude zapomenuto. Stalo by se tak kdyby se neobjevili dva milovníci whiskey kteří měli k historii a kvalitě Michter‘s srdečný vztah. Joseph J. Magliocco a Richard „Dick“ Newman se rozhodli že společně značku vzkřísí a dali si jednoduchý cíl: ctít odkaz Michter‘s výrobou té nejlepší možné whiskey bez ohledu na náklady. To znamená že dnes je každému detailu výroby věnována mimořádná péče. Pro výrobu se vybírá kukuřice žito a sladový ječmen pouze té nejvyšší kvality s označením USDA #1. Záparová káď fermentační tanky i destilační kolona s doublerem jsou vyrobeny společností Vendome Copper & Brass Works která je považovaná za nejlepšího výrobce v USA. Speciální pozornost je věnována dřevu ze kterého se vyrábí sudy. Dřevo musí být zcela suché což může znamenat že nejdříve 18-48 měsíců schne a poté se sudy nejdříve tzv. toustují a až poté vypalují. Whiskey se do sudů ukládá při nižší síle 51 3 % a ve skladech kde jsou sudy uloženy je v cyklech zvyšována a snižována teplota aby se zvýšila interakce dřeva s whiskey. Znamená to že se z jednoho sudu vyrobí méně lahví ale o to jemnější a bohatší má whiskey chuť. V 70. a 80. letech 0. století byla Sour Mash whiskey vůbec nejoblíbenějším produktem destilerie. Název Sour Mash odkazuje na stejnojmenný způsob výroby kdy se část zápary která již prošla fermentací používá pro nastartování fermentace další várky podobně jako je to například u kváskového chleba. Vzhledem k jedinečnému poměru obilné směsi produkt nelze označit ani jako bourbon ani jako žitnou whiskey. Po svém opětovném uvedení na trh v roce 01 si velmi rychle získala oblíbence. Whiskey se vyrábí v malých sériích a zraje v nových uvnitř vypálených sudech z amerických bílých dubů. Lahvuje se při 43 %. Vyznačuje se tóny karamelizovaného cukru s kořením nakouřeného ovoce kandovaných třešní a medové vanilky. Je pozoruhodně elegantní. Nejprve připomíná bourbon a v závěru žitnou.