Michter's US*1 American Whiskey

Michter's US*1 American Whiskey

a najít nejvýhodnější cenu za celou objednávku
Koupíte v 1 e-shopu od 1 490 Kč

Michter's US*1 American Whiskey koupíte na DramRoom.cz
DramRoom.cz
1 490 Kč
Skladem (odeslání ihned)

Pokud se vám po kliknutí na tlačítko "Do obchodu" nezobrazí stránka produktu ve vybraném e-shopu, je třeba vypnout AdBlock ve vašem prohlížeči pro naši stránku. Návod na vypnutí je například na adrese https://o.seznam.cz/jak-vypnout-adblock/#1.

Krátký popis
Historický odkaz Michter’s sahá až do roku 1753 kdy společnost založil John Shenk v Schaefferstownu ve státě Pensylvánii. Whiskey se zde vyráběla pod názvy Shenk‘s následně Bomberger‘s a nakonec Michter‘s. Ve svých začátcích vyráběla společnost whiskey z žita které se v oblasti běžně pěstovalo. Podle historických dokladů byla tato žitná whiskey tak ceněná že když propukla občanská válka generál George Washington navštívil destilerii a nakoupil zásobu aby posílil své muže během kruté zimy ve Valley Forge. Následně se říkalo že tato whiskey zahřála americkou revoluci. Koncem 0. století kdy bylo celé odvětví americké whiskey v dlouhodobém útlumu vyhlásili majitelé bankrot destilerii v Pensylvánii opustili a vypadalo to že jméno Michter‘s bude zapomenuto. Stalo by se tak kdyby se neobjevili dva milovníci whiskey kteří měli k historii a kvalitě Michter‘s srdečný vztah. Joseph J. Magliocco a Richard „Dick“ Newman se rozhodli že společně značku vzkřísí a dali si jednoduchý cíl: ctít odkaz Michter‘s výrobou té nejlepší možné whiskey bez ohledu na náklady. To znamená že dnes je každému detailu výroby věnována mimořádná péče. Pro výrobu se vybírá kukuřice žito a sladový ječmen pouze té nejvyšší kvality s označením USDA #1. Záparová káď fermentační tanky i destilační kolona s doublerem jsou vyrobeny společností Vendome Copper & Brass Works která je považovaná za nejlepšího výrobce v USA. Speciální pozornost je věnována dřevu ze kterého se vyrábí sudy. Dřevo musí být zcela suché což může znamenat že nejdříve 18-48 měsíců schne a poté se sudy nejdříve tzv. toustují a až poté vypalují. Whiskey se do sudů ukládá při nižší síle 51 3 % a ve skladech kde jsou sudy uloženy je v cyklech zvyšována a snižována teplota aby se zvýšila interakce dřeva s whiskey. Znamená to že se z jednoho sudu vyrobí méně lahví ale o to jemnější a bohatší má whiskey chuť. Na rozdíl od bourbonu a žitné whiskey které z definice musí zrát v nových sudech US*1 American Whiskey zraje v netradičních sudech které jsou nasáklé whiskey a dodávají tak jedinečný chuťový profil. Whiskey se vyrábí v malých sériích a zraje v jednou až dvakrát použitých sudech nasáklých whiskey které jsou vyrobené z amerických bílých dubů. Lahvuje se při 41 7 %. Vyznačuje se hlubokými karamelovými a vanilkovými tóny se stopami sušeného ovoce a zralým ovocným závěrem.