Winiveria Saperavi 2019 aktuálně nelze zakoupit v žádném z porovnávaných e-shopů...
Krátký popis
Sklízení až 10 let. Před podáváním se doporučuje půl hodiny dekantovat. Vinařství Winiveria které v roce 005 založil George Piradashivili s cílem vyrábět vysoce kvalitní vína zahrnuje místní zemědělské reálie které mají vinice o minimálním stáří 0 let. Vína Winiveria se vyrábějí v omezeném množství jak moderními evropskými technologiemi tak tradiční kacheckou technikou. Tradiční kechetijská metoda výroby vína zahrnuje uložení hroznů do Qvevri ke kvašení a maceraci. Po přibližně šestiměsíční maceraci na slupkách jsou vína připravena k lahvování nebo dalšímu zušlechťování v lahvích či dubových sudech. Přesněji řečeno Saperavi pak zraje v dubových sudech. Výsledkem je fantastické víno které během kvašení v Qvevri dobře rozvíjí sílu i chuť hroznů Saperavi ale také třísloviny zjemněné dvanáctiměsíčním odpočinkem v dubu. Víno má rubínově červenou barvu s fialovými odlesky. Ve vůni se objevují rostlinné a balzamické tóny koncentrované a tmavé ovoce jako jsou ostružiny a švestky. V ústech je plné a teplé kulaté a svěží lehce pikantní s kulatými ale pevnými tříslovinami. Celkově má velmi dobrou rovnováhu a vytrvalost. Je ještě mladý ale má zajímavý vývojový potenciál. Vyzkoušejte ho s kořeněným pečeným jehněčím nebo klobásami.