Tinazzi Valleselle Rovertondo Valpolicella Ripasso Superiore 2019 Červené 14.0% 0.75 l (holá láhev)

Tinazzi Valleselle Rovertondo Valpolicella Ripasso Superiore 2019 Červené 14.0% 0.75 l (holá láhev)

a najít nejvýhodnější cenu za celou objednávku
Koupíte v 1 e-shopu od 454 Kč

Tinazzi Valleselle Rovertondo Valpolicella Ripasso Superiore 2019 Červené 14.0% 0.75 l (holá láhev) koupíte na 8Wines.cz
8Wines.cz
454 Kč
Skladem (odeslání ihned)

Pokud se vám po kliknutí na tlačítko "Do obchodu" nezobrazí stránka produktu ve vybraném e-shopu, je třeba vypnout AdBlock ve vašem prohlížeči pro naši stránku. Návod na vypnutí je například na adrese https://o.seznam.cz/jak-vypnout-adblock/#1.

Krátký popis
94 Bodové hodnocení! Lze skladovat ve sklepě po dobu 10 let. Před podáváním není třeba dekantovat. Toto světle karmínové Ripasso je krásné svým původem z kopcovitých oblastí Valpolicella v severní Itálii. Gian Andrea Tinazzi koupil Tenuta Valleselle kolem roku 1986 vinařství Tinazzi je rodinné a věnuje se naprosté eleganci a dokonalosti ve výrobě vína. Jejich úspěch výrazně přispěl k ekonomické stabilitě tohoto regionu což je dalším důkazem dominance tohoto vinařství. Toto italské víno Ripasso přichází spolu s nádherným aroma vanilky čokolády a kávových zrn na nose. Při vstupu má jemnost ale v závěru vykazuje tóny dubu zaoblených tříslovin a třešní. Kromě toho jeho šťavnaté ovocné chutě bez námahy plynou po jazyku. Je to skvělá kombinace pokud milujete italská jídla na páteční večer. Tinazzi Tenuta Valleselle Rovertondo Valpolicella Ripasso Superiore se vyrábí z 80 % z hroznů odrůdy Corvina 10 % odrůdy Rondinella a 10 % odrůdy Molinara. Jedinečné uspořádání vinařství Tenuta Valleselle podporuje plnou zralost plodů před jejich sklizní ručním sběrem. Sklizené bobule se nejprve suší a poté pečlivě macerují. Poté probíhá přibližně 8 dní fermentace. Pro získání komplexnější struktury prochází víno slupkami hroznů Amarone a poté se na 8 až 10 měsíců přelévá do francouzských sudů kde zraje. Víno se dobře snoubí s italskými pokrmy telecím a hovězím masem a jelení zvěří.