Ruotker's Ruediger II.

a najít nejvýhodnější cenu za celou objednávku
Koupíte v 1 e-shopu od 1 460 Kč

Ruotker's Ruediger II. koupíte na DramRoom.cz
DramRoom.cz
1 460 Kč
Skladem (odeslání ihned)

Pokud se vám po kliknutí na tlačítko "Do obchodu" nezobrazí stránka produktu ve vybraném e-shopu, je třeba vypnout AdBlock ve vašem prohlížeči pro naši stránku. Návod na vypnutí je například na adrese https://o.seznam.cz/jak-vypnout-adblock/#1.

Krátký popis
Se svým tátou zkušeným palírníkem destiluje David Gölles whisky v jejich rodinné palírně Manufaktur Gölles od roku 003. Vždy jim záleželo na tom aby zpracovávali především odrůdy obilí které rostou na polích regionu Riegersburgu. Protože se nejedná o oblast kde se pěstuje ječmen bylo jim od začátku jasné že jejich cesta nepovede směrem k jednosladové whiskey ale že se svou rozmanitostí surovin přiblíží spíše bourbon whiskey. Destilovali kukuřici žito špaldu ječmen pšenici ale také oves pohanku a proso. V posledních několika letech již převzal otěže destilace whisky David sám. Nyní si vybírá své oblíbené suroviny a sudy jako palírník i jako blender. Hra s různými sudy je podstatnou součástí jeho práce. V současnosti má ve sklepích přes 40 různých typů sudů a stále přibývají nové. Není nic co by ho nezaujalo a stojí mu zato všechno vyzkoušet. Kromě klasických dubových sudů z Francie Ameriky Rakouska nebo Balkánu jsou to také sudy po sherry portském víně a různé sudy po víně. Portfolio doplňují například také sudy po tequile nebo mezcalu. Ruotker's Ruediger II. V srdci Štýrska se na vyhaslé sopce tyčí majestátní Riegersburg. Poprvé je zmiňován v listině z roku 1138 jako hrad Rüdiger Ruotkerspurch. Název této whisky je poctou "Rüdigerovi von Hohenberg" který ve 1 . století postavil první opevnění na ochranu obyvatelstva v místě dnešního Riegersburgu. Ruediger II. je směsí pěti odrůd obilí kukuřice (přibližně 60%) žito ( 0%) ječmen špalda a pšenice. Měkké čokoládové tóny kukuřice a pšenice se setkávají s plnou kořeněnou chutí ječmene a špaldy. Při zrání byly použity následující sudy: nový americký bílý dub (= americký bílý dub první plnění 190 l) americký bílý dub (= americký bílý dub druhé plnění 190 l) francouzské sudy ( 5 l) sudy po sherry ( 50 l) sudy po sherry (600 l). Doba zrání byla 4-15 let. Chuťový profil zahrnuje jemné kukuřičné tóny (popcorn karamel a hořká čokoláda) silnou kořeněnou žitnou vůni (káva pražená aromata živý a bouřlivý závěr) obilné tóny špaldy a pšenice (připomínající čerstvě upečený chléb) a kořeněnou vůni ječmene. Bouřlivé žito potom poskytuje silný dlouhý závěr. Několik složek zrálo v sudech po sherry avšak chuť sherry není v žádném případě dominantní ale jen velmi jemná v pozadí. Asi 10 % směsi tvoří mladá žitná whiskey (4 roky zrání) dodává ovocnou chuť a živost na patře.
Naše tipy