David Sterza Valpolicella Classico Superiore Ripasso 2019 aktuálně nelze zakoupit v žádném z porovnávaných e-shopů...
Krátký popis
Lze skladovat ve sklepě po dobu 6 let. Dekantujte až hodiny. Klasická valpolicellská směs odrůd Corvina Corvinone a Rondinella. Existují dokonce historické dokumenty které prozrazují že tento styl vína milovali již staří Římané. Má intenzivní rubínově červenou barvu překypuje zralým ovocem třešněmi a ostružinami s hřejivým kořením hřebíčku muškátového oříšku a zázvoru (poznávací znamení všech vín Valpolicella) a nádechem dýmkového tabáku. V chuti explodují tóny cassis malin a teplého koření s hořkými terciálními tóny pod mokrým a vytrvalým žárem. Je plné s lehkou šťavnatostí typickou pro vína Valpolicella Classico Superiore. Závěr je odvážný a pikantní se šťavnatým červeným ovocem dýmkovým tabákem kouřem a kořením které přetrvává jako doznívající. Toto robustní červené víno by mělo ležet ve sklepě nejméně půl roku a až dalších 10 let. Vychutnejte si ho vychlazené při teplotě kolem 18 °C. Toto Ripasso se skvěle hodí k velké zvěřině a červenému masu ať už dušenému nebo grilovanému těstovinám s masovou omáčkou a tvrdým ostrým sýrům. Ripasso znamená "znovu projít" a jedná se o metodu výroby vína při níž se vysušené hrozny passito znovu zkvašují se standardním vínem Valpolicella. Výsledné ripasso tak získává hluboký charakter a výraznou chuť. Techniky passito a ripasso jsou natolik úspěšné že obě mají vyhrazené tituly DOC. David Sterza založil svůj podnik v roce 1998 společně se svým bratrancem Paolem Mascanzonim. Do té doby vinice sklizené ovoce výhradně prodávaly místo aby vyráběly vlastní víno.