kup-alkohol.cz
kup-alkohol.cz
  vína
kup-alkohol.cz
  Ostatní sortiment
kup-alkohol.cz
  likéry

Château de Roquefort Les Mures

a najít nejvýhodnější cenu za celou objednávku
Koupíte v 1 e-shopu od 560 Kč

Château de Roquefort Les Mures koupíte na DramRoom.cz
DramRoom.cz
560 Kč
Skladem (odeslání ihned)

Pokud se vám po kliknutí na tlačítko "Do obchodu" nezobrazí stránka produktu ve vybraném e-shopu, je třeba vypnout AdBlock ve vašem prohlížeči pro naši stránku. Návod na vypnutí je například na adrese https://o.seznam.cz/jak-vypnout-adblock/#1.

Krátký popis
CHÂTEAU DE ROQUEFORT – CÔTES DE PROVENCERodinné vinařství Château de Roquefort se nachází ve francouzském Provensálsku v místě zvaném Roquefort la Bedoule. Současní majitelé rodina Villeneuve získala tuto nemovitost a půdu již v roce 188 od svého předka vojenského generála a vévody z Gardanne jenž ji vlastnil od roku 181 . Hlavní činností Château de Roquefort do dnešní doby zůstává vinařství a výroba vína zatímco v minulosti to bylo i lesnictví a zemědělství. Historický sklep pochází z roku 1734 ale v roce 1995 byl modernizován a dnes se může pochlubit nejnovějšími vinařskými systémy včetně nádrží ve třech úrovních. Vinařství pěstuje typické odrůdy Provence (Grenache Noir Syrah Cinsault Mourvèdre Carignan Clairette Rolle neboli Vermentino a Ugni blanc) a kombinuje nejmodernější techniky s tradicí. Jedna třetina vysázených vinic je stará více než 40 let druhá třetina má mezi 15 a 40 lety a zbytek vysazovali v průběhu posledních 15 let. Všech 5 hektarů vinic je chráněno skalami a nachází se na příkrém svahu v nadmořské výšce 350–400 metrů takže každá zemědělská práce se musí provádět ručně s velkou dovedností. Vysoká poloha také umožňuje pozdější sklizeň jež vede k větší čerstvosti a vyšší fenolové zralosti. Proto jsou jejich vína komplexnější než je obvyklé u provensálských vín. Půda je směsí kamenité hlíny a křídy. Blízkost moře a proudění vzduchu zde zmírňují mikroklima a ovlivňují vinnou révu i chuť samotného vína. Biodynamická metoda pěstování a výroby vína zaručuje že zde vznikají zdravé produkty vysoké kvality v nichž se odráží jejich původ a také energie a vášeň výrobce Raimonda de Villeneuve Flayosc vnímavého vinaře a degustátora jehož rodiče žili svého času ve Vídni i v Praze. Impozantně krásné vinice tradiční půdní kultura a metody výroby vytvářejí jemná často vzácná vína s označením Côtes de Provence. „Les Mures“Cuvée „Les Mures“ je malý provensálský klenot který vás svede svou sladkostí koncentrací a saténovou strukturou. Má v sobě jižní temperament a severní svěžest. Je to svěží okouzlující vysoce kvalitní a vzácně dobré červené víno které se díky své všestrannosti hodí pro každý stůl a příležitost. Nejdříve po dobu 4 až 5 týdnů probíhá dlouhá macerace a poté spontánní fermentace v otevřených cementových nádobách při kontrolované teplotě. Celkem 0 % vína zraje a zdokonaluje se na ušlechtilých kalech v cementových kádích a zbytek ve 0hl a 40hl sudech po dobu 11 měsíců. Místo původu: Francie Provensálsko Roquefort la BedouleVinařství: Château de RoquefortOznačení: Côtes de Provence AOCBarva: sytě rubínová s nádechem odstínů červené pivoňkyOdrůda: 40 % Grenache Noir (červené hroznové víno jedno z nejstarších ve Francii velmi silné) 5 % Carignan (červené hrozny kterým se říká „cabernet jihu“) 0 % Syrah (červená odrůda hroznů z jižní Francie díky které je víno komplexní s hlubokými a sametovými tříslovinami) 5 % Cinsault (červené hroznové víno intenzivní s jemnou tříslovinou) 5 % Mourvédre (červené hrozny rozšířené v Provensálsku v oblastech kolem řeky Rhôny jež dodávají barvu plnost a třísloviny) a 5 % Cabernet Sauvignon (odrůda známá díky vysokému obsahu tříslovin pro výrobu vín vhodných pro dlouhodobá zrání)Vinice: s průměrným věkem 45 let se západní a severozápadní orientací se rozprostírá na 4 hektarech obdělávaných biodynamicky na kopcích v nadmořské výšce 360 až 390 metrů díky čemuž se sklízí ručně od 19. 9. do 1 . 10. Vinice jsou dobře chráněny okolními útesy jako v amfiteátru ve kterém panuje velmi zvláštní a jemné mikroklimaPůda: čerstvá jílovitě-vápnitá kamenitá s mnoha komponenty z oxidu křemičitéhoChuť: na patře sladká a hedvábná šťavnatá ovocná chuť dokonale pokrývá jemně přítomné třísloviny vytvářející harmonickou dobře vyváženou chuť a svěží dlouhotrvající závěrVůně: zralý a komplexní bouquet v němž dominují vůně červeného a černého ovoce (třešně ostružiny černý rybíz) s divokými tóny typické středomořské vegetace (zimostráz jalovec tymián rozmarýn levandule a šalvěj) sladkého koření a tapenádyPárování s jídlem: hodí se skvěle jako aperitiv a k červeným masům a drůbežiDoporučená teplota při podávání: 16°C - chladná téměř sklepní teplota dodá vínu úžasnou svěžest chcete-li lépe ocenit organické víno před konzumací doporučujeme nechat ho po otevření “dýchat” 30-60 min. a podávat ve středně otevřeném poháru
Naše tipy