Champagne Nicolas Maillart Premier Cru Les Coupes Franc de Pied 2018 Šumivé 12.5% 0.75 l (holá láhev)

Champagne Nicolas Maillart Premier Cru Les Coupes Franc de Pied 2018 Šumivé 12.5% 0.75 l (holá láhev)

a najít nejvýhodnější cenu za celou objednávku
Koupíte v 1 e-shopu od 3 738 Kč

Champagne Nicolas Maillart Premier Cru Les Coupes Franc de Pied 2018 Šumivé 12.5% 0.75 l (holá láhev) koupíte na 8Wines.cz
8Wines.cz
3 738 Kč
Skladem (odeslání ihned)

Pokud se vám po kliknutí na tlačítko "Do obchodu" nezobrazí stránka produktu ve vybraném e-shopu, je třeba vypnout AdBlock ve vašem prohlížeči pro naši stránku. Návod na vypnutí je například na adrese https://o.seznam.cz/jak-vypnout-adblock/#1.

Krátký popis
95 Bodové hodnocení! Lze skladovat ve sklepě po dobu 15 let. Podávejte chlazené. Cenění Maillartové pěstují hrozny nejméně od roku 1500 a dnes rodinné sídlo v Montagne de Reims vede již devátá generace kterou zastupuje Nicolas Maillart. Nicolas má zaslouženou pověst výrobce vynikajících pěstitelských šampaňských ze svých 16 hektarů vinic které zahrnují mnoho ceněných lokalit Grand Cru a Premier Cru. Toto senzační Premier Cru je šampaňské "Franc de Pied" což odkazuje na skutečnost že použitou révu Pinot Noir vysadil v roce 1973 Nicolasův otec na vlastních kořenech. Tento neobvyklý postup byl umožněn výběrem vinné révy která odolala chorobě fyloxera a mohla tak přežít bez roubování na jiné podnože jak je v evropském vinařství obvyklé. Aby dodal šampaňskému další komplexnost a šťavnatou krémovou strukturu Nicolas ho před dokončením druhé fermentace v láhvi s prodlouženou dobou závěrečného zrání vinifikuje v dřevěných kádích. Toto Premier Cru se pyšní drobnými elegantními bublinkami a jeho sofistikovanost je patrná již od prvního doušku kdy se v něm harmonicky mísí lákavé tóny peckovin a citrusů s tóny toastů meruňkového džemu vanilky a zimního koření. Skvělé šampaňské na oslavu nebo klasický partner k mořským plodům sushi či bohatému sýrovému talíři.