Champagne Larmandier Bernier Vieilles Vignes du Levant Grand Cru Extra Brut 2013 Šumivé 12.5% 0.75 l (holá láhev)

a najít nejvýhodnější cenu za celou objednávku
Koupíte v 1 e-shopu od 3 460 Kč

Champagne Larmandier Bernier Vieilles Vignes du Levant Grand Cru Extra Brut 2013 Šumivé 12.5% 0.75 l (holá láhev) koupíte na 8Wines.cz
8Wines.cz
3 460 Kč
Skladem (odeslání ihned)

Pokud se vám po kliknutí na tlačítko "Do obchodu" nezobrazí stránka produktu ve vybraném e-shopu, je třeba vypnout AdBlock ve vašem prohlížeči pro naši stránku. Návod na vypnutí je například na adrese https://o.seznam.cz/jak-vypnout-adblock/#1.

Krátký popis
96 Bodové hodnocení! Lze skladovat ve sklepě po dobu 15 let. Podávejte chlazené. Biodynamické šampaňské se stále hledá obtížně ale toto senzační Grand Cru od rodiny Larmandier je důkazem že práce v harmonii s matkou přírodou může přinést výjimečné výsledky. Pierre a Sophie přešli před více než dvaceti lety na biodynamické a ekologické zemědělství a jejich oddanost vinařství jako dílu přírody je patrná z každé lahve kterou vyrobí. Toto šampaňské ze staré révy pochází z jejich vinic Cramant Grand Cru kde na východně orientovaných svazích vznikají obzvlášť bohaté a koncentrované hrozny. Produkce hroznů nejvyšší kvality je zde tak složitá že toto konkrétní cuvee se vyrábí pouze během těch nejlepších ročníků. Po sklizni se hrozny pečlivě ručně sbírají lisují a poté kvasí přímo v dřevěných sudech. Poté začíná proces zrání který trvá celkem 7-8 let kdy víno zraje na kvasnicích. Rodina se rozhodla vyrábět toto šampaňské jako Extra Brut což znamená že má velmi nízké dávkování aby vznikla svěží osvěžující suchá chuť. Ve sklenici si okamžitě všimnete světle zlaté barvy s jemnými vytrvalými bublinkami. V nose se objevuje vůně citrusů bílých květů a opečeného chleba zatímco na patře má krémovou strukturu s chutí citronové kůry zeleného jablka a náznaky minerality.

Naše tipy