kup-alkohol.cz
kup-alkohol.cz
  vína
kup-alkohol.cz
  Ostatní sortiment
kup-alkohol.cz
  likéry

Rinot suché 21/22

a najít nejvýhodnější cenu za celou objednávku
Rinot suché 21/22 aktuálně nelze zakoupit v žádném z porovnávaných e-shopů...

Krátký popis
Popis vína: Barva je zlatožlutá a hutná s olejnatým dojmem. Vůně je decentní nazrálá s tóny sušeného jádrového ovoce. Chuť je delikátní a krémová připomínající sušené ovoce a kandovanou citrusovou kůru. Závěr prodlužuje jemná rybízovo-angreštová kyselinka. Celkově jde o elegantní víno s poutavou kombinací vůní a chutí vyváženou kyselinkou a prodlouženým závěrem. Toto jedinečné víno spojuje harmonii dvou odlišných ročníků a dvou specifických výrobních postupů. Ročník 0 1 vyráběný metodou SUR LIE - Battonage v dubovém sudu se setkal s ročníkem 0 vytvořeným v nerezovém tanku. V případě ročníku 0 1 byla použita metoda SUR LIE - Battonage což znamená že víno fermentovalo spontánně bez přidání ušlechtilých kvasinek. Tato autentická metoda výroby respektuje přirozené kvasinky obsažené ve slupce bobulí což zvýrazňuje jedinečnost místa vzniku a přidává osobitý charakter našim vínům. Pokud máte zájem o více informací můžete si přečíst podrobný článek o SUR LIE - Battonage na stránce https: //www. vinovnici. cz/clanek/105-sur-lie. Na druhé straně ročník 0 prošel výrobou metodou řízeného kvašení v nerezových nádobách s opětovným spontánním procesem fermentace a využitím přirozených kvasinek ze slupky bobulí. Tato tradiční metoda zdůrazňuje charakter místa vzniku a podtrhuje jedinečnost našich vín. Oba ročníky byly pak pečlivě spojeny aby vytvořily víno které přináší rozmanité nuance a výrazné osobitosti obou použitých technik. V našem vinohradu klademe důraz na minimalizaci používání chemických postřiků. Pro kontrolu plevelů nepoužíváme herbicidy ale uplatňujeme mechanické okopávání. I když to není vždy stoprocentně efektivní následně se vracíme k tradičnímu postupu a ručně dokončujeme odstranění zbývajících plevelů pomocí motyky. Sekání trávy provádíme v co nejodkladnějším termínu abychom poskytli přírodě příležitost rozvinout svou flóru. Keře révy pravidelně provzdušňujeme a ořezáváme ručně. Stejným způsobem postupujeme i při sběru hroznů na podzim. Tato ruční práce nám umožňuje pečlivě vybírat hrozny zachovávat nejvyšší kvalitu surovin pro výrobu našich vín a vyhýbat se sklizni nevhodných hroznů. Při výrobě našich vín se zcela vyhýbáme používání jakýchkoli dalších přídatných látek kterých je na trhu nepřeberně. Tyto látky jsou často využívány k dobarvení obohacování chuti a vůně nebo ke kyselosti a slazení vín. V našich vínech určitě nenajdete žádné takové prvky.
Naše tipy