Luciano Arduini Amarone della Valpolicella Classico 2021 Červené 16.0% 0.75 l (holá láhev)

Luciano Arduini Amarone della Valpolicella Classico 2021 Červené 16.0% 0.75 l (holá láhev)

a najít nejvýhodnější cenu za celou objednávku
Koupíte v 1 e-shopu od 796 Kč

Luciano Arduini Amarone della Valpolicella Classico 2021 Červené 16.0% 0.75 l (holá láhev) koupíte na 8Wines.cz
8Wines.cz
796 Kč
Skladem (odeslání ihned)

Pokud se vám po kliknutí na tlačítko "Do obchodu" nezobrazí stránka produktu ve vybraném e-shopu, je třeba vypnout AdBlock ve vašem prohlížeči pro naši stránku. Návod na vypnutí je například na adrese https://o.seznam.cz/jak-vypnout-adblock/#1.

Krátký popis
93 Bodové hodnocení! Lze skladovat ve sklepě po dobu 15 let. Doporučuje se dekantovat po dobu jedné hodiny. Vinařství se datuje od 40. let 0. století kdy Lucianův dědeček Gabriele začal podnikat v oblasti kanálu Marano Valpolicella. V roce 1969 jeho syn Battista podnik rozvinul postupným připojením části pozemků panství starobylé vily Villa Banda Amistà. Luciano pokračoval ve šlépějích svého otce a ovlivňoval budoucnost podniku svou osobní vizí. V roce 000 byl totiž sklep kompletně zmodernizován a společnost udělala oproti předchozí struktuře obrovský inovační skok a začala vyrábět víno s vlastní etiketou. Luciano Arduini Amarone della Valpolicella Classico je jedním z nejprestižnějších vín Amarone a ukazuje plný potenciál místních vinic Corvina Corvinone Rondinella a Molinara. Ve skle má hustou fialovou barvu s tmavými odlesky. Bohatý buket nabízí řadu jemných vůní typických pro Amarone: zralé bobulovité ovoce tóny muškátového oříšku hřebíčku cedrového dřeva balzamikového nádechu doutníkové krabice pepře a hořké čokolády. Ústa jsou rovněž působivá a mohutná: robustní a komplexní struktura nezdolné třísloviny a koncentrace hodná těch největších vín. Překvapivá délka potvrzuje výjimečnou úroveň tohoto lahodného vína a jeho potenciál ke stárnutí. Takové plné a pikantní červené víno se hodí k vydatným pokrmům jako jsou například dušená hovězí líčka nebo skopové maso nebo pečený divočák s ostružinovou omáčkou.