J. Stávek Frankovka 2017, Karmazín, family cuvée

J. Stávek Frankovka 2017, Karmazín, family cuvée

a najít nejvýhodnější cenu za celou objednávku
Koupíte v 1 e-shopu

J. Stávek Frankovka 2017, Karmazín, family cuvée koupíte na UmeniVina.cz
UmeniVina.cz
224 Kč Sleva 20 %
Není skladem

Pokud se vám po kliknutí na tlačítko "Do obchodu" nezobrazí stránka produktu ve vybraném e-shopu, je třeba vypnout AdBlock ve vašem prohlížeči pro naši stránku. Návod na vypnutí je například na adrese https://o.seznam.cz/jak-vypnout-adblock/#1.

Krátký popis
Název odkazuje na starý název pro odrůdu Frankovka. Filosofie výroby vína vychází z tradičních postupů přípravy moravského červeného vína starších dob. Uvedený přístup se odráží v rustikálním charakteru vína. Atraktivní jemná rubínová barva vůně zralého peckového ovoce a především podrcených tmavých třešní je doplněná zajímavou zemitostí a tónem dubového dřeva. Po ochutnání ve víně naleznete patřičnou neočesanost až bodrost kterou zvýrazní vyšší obsah sladcehořkých taninů pomalu se uvolňujících při zrání ve starých dubových sudech. Frankovka je dominantní v tomto cuvée doplněna je Modrým Portugalem a Svatovavřineckým. Složení je dáno historicky má tradici neboť dříve se ve vinicích vysazovalo více odrůd dohromady a ty se pak sklízely najednou odděleně pouze jako bílé a modré odrůdy. Tím že vysazené odrůdy respektovaly specifika regionu charakterizovala tato vína velmi dobře jednotlivé oblasti. Vraťte se s námi v čase a ochutnejte víno moderní ale na tradici postavené. Víno z Modrých hor. Podávejte při teplotě 14 °C. Vhodné jak k okamžité spotřebě tak k archivaci do 10 let. Svým charakterem se toto víno dobře snoubí s výraznějšími úpravami vepřového masa či se zvěřinou. A sám vinař ho doporučuje také jako meditativní víno pro náročné. Více informací o odrůdě Frankovka a o nejen specialitách spojených s touto odrůdou které najdete na Umění vína čtěte ZDE. Název odkazuje na starý název pro odrůdu Frankovka. Filosofie výroby vína vychází z tradičních postupů přípravy moravského červeného vína starších dob. Uvedený přístup se odráží v rustikálním charakteru vína. Atraktivní jemná rubínová barva vůně zralého peckového ovoce a především podrcených tmavých třešní je doplněná zajímavou zemitostí a tónem dubového dřeva. Po ochutnání ve víně naleznete patřičnou neočesanost až bodrost kterou zvýrazní vyšší obsah sladcehořkých taninů pomalu se uvolňujících při zrání ve starých dubových sudech. Frankovka je dominantní v tomto cuvée doplněna je Modrým Portugalem a Svatovavřineckým. Složení je dáno historicky má tradici neboť dříve se ve vinicích vysazovalo více odrůd dohromady a ty se pak sklízely najednou odděleně pouze jako bílé a modré odrůdy. Tím že vysazené odrůdy respektovaly specifika regionu charakterizovala tato vína velmi dobře jednotlivé oblasti. Vraťte se s námi v čase a ochutnejte víno moderní ale na tradici postavené. Víno z Modrých hor. Podávejte při teplotě 14 °C. Vhodné jak k okamžité spotřebě tak k archivaci do 10 let. Svým charakterem se toto víno dobře snoubí s výraznějšími úpravami vepřového masa či se zvěřinou. A sám vinař ho doporučuje také jako meditativní víno pro náročné. Více informací o odrůdě Frankovka a o nejen specialitách spojených s touto odrůdou které najdete na Umění vína čtěte ZDE.