Hibernal suché 21/22 aktuálně nelze zakoupit v žádném z porovnávaných e-shopů...
Krátký popis
Popis vína: Vůně připomíná květ a list černého rybízu s tóny jarní louky. Chuť je naleželá a čistá s náznaky angreštu bílého rybízu a sušených bylinek. Závěr je prodloužený s elegantní zakulacenou kyselinkou. Celkově jde o víno s bohatým aromatickým profilem vyváženou chutí a komplexní paletou jemných tónů. Toto jedinečné víno spojuje harmonii dvou odlišných ročníků a dvou specifických výrobních postupů. Ročník 0 1 vyráběný metodou SUR LIE - Battonage v dubovém sudu se setkal s ročníkem 0 vytvořeným v nerezovém tanku. V případě ročníku 0 1 byla použita metoda SUR LIE - Battonage což znamená že víno fermentovalo spontánně bez přidání ušlechtilých kvasinek. Tato autentická metoda výroby respektuje přirozené kvasinky obsažené ve slupce bobulí což zvýrazňuje jedinečnost místa vzniku a přidává osobitý charakter našim vínům. Pokud máte zájem o více informací můžete si přečíst podrobný článek o SUR LIE - Battonage na stránce https: //www. vinovnici. cz/clanek/105-sur-lie. Na druhé straně ročník 0 prošel výrobou metodou řízeného kvašení v nerezových nádobách s opětovným spontánním procesem fermentace a využitím přirozených kvasinek ze slupky bobulí. Tato tradiční metoda zdůrazňuje charakter místa vzniku a podtrhuje jedinečnost našich vín. Oba ročníky byly pak pečlivě spojeny aby vytvořily víno které přináší rozmanité nuance a výrazné osobitosti obou použitých technik. V našem vinohradu klademe důraz na minimalizaci používání chemických postřiků. Pro kontrolu plevelů nepoužíváme herbicidy ale uplatňujeme mechanické okopávání. I když to není vždy stoprocentně efektivní následně se vracíme k tradičnímu postupu a ručně dokončujeme odstranění zbývajících plevelů pomocí motyky. Sekání trávy provádíme v co nejodkladnějším termínu abychom poskytli přírodě příležitost rozvinout svou flóru. Keře révy pravidelně provzdušňujeme a ořezáváme ručně. Stejným způsobem postupujeme i při sběru hroznů na podzim. Tato ruční práce nám umožňuje pečlivě vybírat hrozny zachovávat nejvyšší kvalitu surovin pro výrobu našich vín a vyhýbat se sklizni nevhodných hroznů. O historii pěstování a charakteristice této odrůdy se dočtete na webu - https: //www. vinomapa. cz/vino-hibernal/