kup-alkohol.cz
kup-alkohol.cz
  vína
kup-alkohol.cz
  Ostatní sortiment
kup-alkohol.cz
  likéry

Hibernal oranž suché 2019

a najít nejvýhodnější cenu za celou objednávku
Hibernal oranž suché 2019 aktuálně nelze zakoupit v žádném z porovnávaných e-shopů...

Krátký popis
Popis vína: Barva tohoto vína je jiskrná a karamelová což slibuje poutavý vizuální dojem. Ve vůni najdeme jemné tóny květu černého rybízu a červencové louky které poskytují subtilní a osvěžující aromatičnost. Po provzdušnění se víno rozvinuje do komplexnějších vrstev kde se objevují aroma rybízu josty a zralého angreštu. V chuti tohoto vína dominuje výrazný a čistý projev zralého i nezralého angreštu doplněný říznou kyselinkou. Tento vysušený naturál nabízí nejen intenzivní chuťový zážitek ale také osvěžující a revitalizující charakter. Tento nápoj může být podáván nachlazený a rozdýchaný ideálně jako aperitiv k lehkým nepříliš tučným předkrmům. Jeho výrazné tóny angreštu a osvěžující kyselinka vytvářejí harmonickou kombinaci která osvěží a povzbudí chuťové buňky. Ponecháno 4 týdy na slupkách. V dubovém sudu si víno poleželo 9 měsíců. Následně 6 měsíců sedimentovalo v nerezové nádobě. Toto víno je nefiltrováno a případný sediment v něm není závadou. Doporučujeme provedení dekantace před konzumací. V případě že nemáte dekantační nádobu můžete použít skleněný džbánek. Lahev nechte chvíli odstát a poté pomalu vylejte obsah po stěnách nádoby džbánku nebo dekantační nádoby. Tímto způsobem zajistíte delší provzdušnění vína což mu velmi prospívá. Dekantace pomáhá otevřít a rozvinout bohaté aromatické profily vína což může zvýraznit jeho jedinečnost a poskytnout vám plný chuťový zážitek. Tento proces umožní vínu dosáhnout optimálního stavu a zajistí že si plně vychutnáte každý doušek. Výroba tohoto vína prošla unikátní metodou SUR LIE - Battonage v dubovém sudu. Na rozdíl od běžných postupů bylo fermentováno spontánně což znamená divoce bez použití ušlechtilých kmenů kvasinek. Tento původní přístup k výrobě vína vylučuje použití umělých kvasinek a spoléhá na ty přirozeně se vyskytující ve slupce bobulí. Tato metoda fermentace více reflektuje konkrétní místo vzniku a zdůrazňuje jedinečný charakter našich vín. A co to znamená SUR LIE - Battonage? Pokud vám toto termínu nic neříká nezoufejte! Je to podrobně popsáno zde: https: //www. vinovnici. cz/clanek/105-sur-lie. Tento článek vám poskytne komplexní a srozumitelný pohled na tuto zajímavou metodu kterou uplatňujeme při výrobě našich vín. V našem vinohradu klademe důraz na minimalizaci používání chemických postřiků. Pro kontrolu plevelů nepoužíváme herbicidy ale uplatňujeme mechanické okopávání. I když to není vždy stoprocentně efektivní následně se vracíme k tradičnímu postupu a ručně dokončujeme odstranění zbývajících plevelů pomocí motyky. Sekání trávy provádíme v co nejodkladnějším termínu abychom poskytli přírodě příležitost rozvinout svou flóru. Keře révy pravidelně provzdušňujeme a ořezáváme ručně. Stejným způsobem postupujeme i při sběru hroznů na podzim. Tato ruční práce nám umožňuje pečlivě vybírat hrozny zachovávat nejvyšší kvalitu surovin pro výrobu našich vín a vyhýbat se sklizni nevhodných hroznů. Při výrobě našich vín se zcela vyhýbáme používání jakýchkoli dalších přídatných látek kterých je na trhu nepřeberně. Tyto látky jsou často využívány k dobarvení obohacování chuti a vůně nebo ke kyselosti a slazení vín. V našich vínech určitě nenajdete žádné takové prvky.
Naše tipy