Gala Chardonnay 2017 Hermes

Gala Chardonnay 2017 Hermes

a najít nejvýhodnější cenu za celou objednávku
Koupíte v 1 e-shopu

Gala Chardonnay 2017 Hermes koupíte na UmeniVina.cz
UmeniVina.cz
490 Kč
Není skladem

Pokud se vám po kliknutí na tlačítko "Do obchodu" nezobrazí stránka produktu ve vybraném e-shopu, je třeba vypnout AdBlock ve vašem prohlížeči pro naši stránku. Návod na vypnutí je například na adrese https://o.seznam.cz/jak-vypnout-adblock/#1.

Krátký popis
Hermes je označení pro nejvyšší řadu bílých vín z vinařství Gala (podle vinice Hermesdorfen). Pro vína řady Hermes jsou vybírány hrozny z těch nejlepších poloh. Vína zrají na nových nebo starších dubových a akátových sudech a v průběhu zrání jsou 10 měsíců míchány na jemných kvasničních kalech. Po nalahvování víno zraje několik měsíců v lahvích. Sur lie (čti sür ly)Technologie zrání vína neboli zrání vína na jemných kalech. Víno je po určitou dobu ponecháno na kalech – na kvasnicích. Poté co kvasinky promění cukr na alkohol rozkládají se a klesají ke dnu. Víno se nejprve stáčí z hrubých kalů jemné zůstávají a víno zraje dále na nich. Pokud jsou tyto kaly pravidelně promíchávány během zrání vína vytváří se díky nim ve víně nové chutě a vůně víno se stává aromatičtější plnější komplexnější. Charakteristické jsou tóny opečeného toustového chleba a lískových oříšků. Co zní jednoduše samozřejmě tak jednoduché není. Pokud by se víno promíchávalo příliš často či naopak málo hrozí procesy které víno kompletně znehodnotí. Jsme tak přítomni jednomu z mnoha kroků pro které se vinař rozhoduje rozcestí které povyšuje řemeslo na umění. Tradiční je tato metoda především při výrobě muškátů v Burgundsku. Především při zrání v sudech typu barrique se tato metoda používá stále častěji pro bílá i červená vína. Více informací jak o samotné odrůdě Chardonnay tak i o vínech která jsou s ní spojená a nabízíme vám je na Umění vína naleznete ZDE. Hermes je označení pro nejvyšší řadu bílých vín z vinařství Gala (podle vinice Hermesdorfen). Pro vína řady Hermes jsou vybírány hrozny z těch nejlepších poloh. Vína zrají na nových nebo starších dubových a akátových sudech a v průběhu zrání jsou 10 měsíců míchány na jemných kvasničních kalech. Po nalahvování víno zraje několik měsíců v lahvích. Sur lie (čti sür ly)Technologie zrání vína neboli zrání vína na jemných kalech. Víno je po určitou dobu ponecháno na kalech – na kvasnicích. Poté co kvasinky promění cukr na alkohol rozkládají se a klesají ke dnu. Víno se nejprve stáčí z hrubých kalů jemné zůstávají a víno zraje dále na nich. Pokud jsou tyto kaly pravidelně promíchávány během zrání vína vytváří se díky nim ve víně nové chutě a vůně víno se stává aromatičtější plnější komplexnější. Charakteristické jsou tóny opečeného toustového chleba a lískových oříšků. Co zní jednoduše samozřejmě tak jednoduché není. Pokud by se víno promíchávalo příliš často či naopak málo hrozí procesy které víno kompletně znehodnotí. Jsme tak přítomni jednomu z mnoha kroků pro které se vinař rozhoduje rozcestí které povyšuje řemeslo na umění. Tradiční je tato metoda především při výrobě muškátů v Burgundsku. Především při zrání v sudech typu barrique se tato metoda používá stále častěji pro bílá i červená vína. Více informací jak o samotné odrůdě Chardonnay tak i o vínech která jsou s ní spojená a nabízíme vám je na Umění vína naleznete ZDE.