Gaja Ca' Marcanda Promis 2021 Červené 14.0% 0.75 l (holá láhev)

Gaja Ca' Marcanda Promis 2021 Červené 14.0% 0.75 l (holá láhev)

a najít nejvýhodnější cenu za celou objednávku
Koupíte v 1 e-shopu od 1 257 Kč

Gaja Ca' Marcanda Promis 2021 Červené 14.0% 0.75 l (holá láhev) koupíte na 8Wines.cz
8Wines.cz
1 257 Kč
Skladem (odeslání ihned)

Pokud se vám po kliknutí na tlačítko "Do obchodu" nezobrazí stránka produktu ve vybraném e-shopu, je třeba vypnout AdBlock ve vašem prohlížeči pro naši stránku. Návod na vypnutí je například na adrese https://o.seznam.cz/jak-vypnout-adblock/#1.

Krátký popis
93 Bodové hodnocení! Lze skladovat ve sklepě po dobu 10 let. Před podáváním není třeba dekantovat. V roce 1970 převzal vedení rodinného vinařství založeného již v roce 1859 slavný italský vinař Angelo Gaja. Hrdý na vinařskou minulost své rodiny a odhodlaný vést vinařství do budoucnosti Angelo s sebou přinesl vášnivé odhodlání vyrábět vína špičkové kvality která se stanou vzorovými příklady ušlechtilé odrůdy Nebbiolo. Jeho průkopnickou vizí bylo vytvořit italská vína která by se mohla vyrovnat nejlepším vínům vyráběným v Burgundsku a Bordeaux. Angelo začal své ambiciózní plány tím že znovu vysadil velkou část rodinných vinic a investoval do nerezových nádrží s regulací teploty které mu umožnily pečlivě kontrolovat proces výroby vína. Na místní úrovni také vyvolal kontroverzi tím že po vzoru špičkových vinařů z Bordeaux a Kalifornie začal k zrání svých vín používat malé dubové sudy. V té době většina místních výrobců stále používala obrovské sudy z kaštanového dřeva zvané botti. Promis je skvělým příkladem Angelova průkopnického přístupu protože se vyrábí z ovoce pocházejícího z Bolgheri nedaleko toskánského pobřeží v "super toskánském" stylu s použitím mezinárodních odrůd. Směs je složena především z Merlotu spolu s menším podílem Syrahu a Sangiovese kterým se daří v místní terre brune neboli tmavé půdě a v horkých letních dnech ochlazovaných mořským vánkem. Výsledkem je bohaté smyslné červené víno které překypuje tmavými bobulemi a švestkami a jemnými kořeněnými tóny z 1 měsíců zrání v dubových sudech.