Chateau Smith Haut Lafitte Le Petit Haut Lafitte 2018 Červené 14.5% 0.75 l (holá láhev)

Chateau Smith Haut Lafitte Le Petit Haut Lafitte 2018 Červené 14.5% 0.75 l (holá láhev)

a najít nejvýhodnější cenu za celou objednávku
Koupíte v 1 e-shopu od 1 001 Kč

Chateau Smith Haut Lafitte Le Petit Haut Lafitte 2018 Červené 14.5% 0.75 l (holá láhev) koupíte na 8Wines.cz
8Wines.cz
1 001 Kč
Skladem (odeslání ihned)

Pokud se vám po kliknutí na tlačítko "Do obchodu" nezobrazí stránka produktu ve vybraném e-shopu, je třeba vypnout AdBlock ve vašem prohlížeči pro naši stránku. Návod na vypnutí je například na adrese https://o.seznam.cz/jak-vypnout-adblock/#1.

Krátký popis
93 Bodové hodnocení! Lze skladovat ve sklepě po dobu 14 let. Před podáváním není třeba dekantovat. Chateau Smith Haut Lafitte mělo pověst poněkud zaostalého vinařství dokud ho v roce 1990 nekoupil bývalý olympijský vítěz v lyžování Daniel Cathiard. Cathiard rychle provedl významné změny včetně výrazného omezení používání chemikálií a herbicidů na vinicích a kompletně zrekonstruoval vinařství. Přizval také Michela Rollanda jako poradce pro výrobu vína a zvýšil množství nových dubových sudů používaných ke zrání vín. Díky tomuto novému směřování je nyní zámek považován za jeden z nejlepších v Graves. Celkem mají 55 hektarů vinic vysázených na dobře propustných štěrkových půdách které jsou pro tuto oblast tak typické. Le Petit Haut Lafitte je jejich druhé víno které se vyrábí z mladších odrůd Cabernet Sauvignon a Merlot. Po vinifikaci zraje víno před lahvováním 10-1 měsíců v sudech z francouzského dubu z nichž 50 % je nových. Vůně je temná a zádumčivá s množstvím tmavých švestek cassis a ostružin a hlubšími tóny koření tabákových listů bylin a kouře z dubového dřeva. V chuti se projevuje robustní plné tělo přilnavé třísloviny a dobře vybudovaná struktura která tomuto vínu pomůže krásně zestárnout ve sklepě v příštích zhruba deseti letech. Pokud nemáte trpělivost čekat tak dlouho můžete si ho vychutnat i nyní k hovězí pečeni grilovaným žebírkům nebo vydatnému dušenému masu ze zvěřiny.