Ca dei Frati Pietro dal Cero Amarone della Valpolicella 2017 Červené 16.0% 0.75 l (holá láhev)

Ca dei Frati Pietro dal Cero Amarone della Valpolicella 2017 Červené 16.0% 0.75 l (holá láhev)

a najít nejvýhodnější cenu za celou objednávku
Koupíte v 1 e-shopu od 1 516 Kč

Ca dei Frati Pietro dal Cero Amarone della Valpolicella 2017 Červené 16.0% 0.75 l (holá láhev) koupíte na 8Wines.cz
8Wines.cz
1 516 Kč
Skladem (odeslání ihned)

Pokud se vám po kliknutí na tlačítko "Do obchodu" nezobrazí stránka produktu ve vybraném e-shopu, je třeba vypnout AdBlock ve vašem prohlížeči pro naši stránku. Návod na vypnutí je například na adrese https://o.seznam.cz/jak-vypnout-adblock/#1.

Krátký popis
94 Bodové hodnocení! Lze skladovat ve sklepě po dobu 17 let. Před podáváním hodiny dekantujte. První zmínky o panství Ca Dei Frati pocházejí již z roku 178 ačkoli moderní vinařství se začalo formovat až v roce 1939. Felice Dal Cero rozpoznal vynikající vinařský potenciál Lugany na břehu Gardského jezera a pustil se do výsadby vinic aby svůj sen uskutečnil. Dnes vinařství vedou tři Feliceho vnuci a je všeobecně považováno za nejlepší vinařství v Luganě s přibližně 00 hektary vinic. Toto nádherné Amarone je pojmenováno po Pietrovi Feliceho synovi který sehrál klíčovou roli v příběhu panství i širšího regionu a v roce 1967 pomohl Luganě získat oficiální status DOC jako apelace. Jeho stejnojmenné víno je vyrobeno z nejkvalitnějšího ovoce z vinice Luxinum která se nachází pod horou Monti Lessini. Hrozny se ve vinařství suší podle tradice po dobu 4 měsíců aby se zintenzivnila a zkoncentrovala chuť a cukry. Poté se fermentují a mladé víno zraje 4 měsíců v dubových sudech a následně 1 měsíců v ocelových tancích. Před uvedením na trh pak víno zraje dalších 4 měsíců v láhvi. Tento dlouhý proces zrání dává vzniknout pozoruhodně uhlazenému a elegantnímu Amarone které překypuje komplexními vrstvami sušeného ovoce zralých drcených bobulí a třešní a kořením z doutníkové krabice a vanilky z dubového zrání. Doporučujeme víno před podáváním několik hodin dekantovat aby se plně projevila krása tohoto komplexního a silného Amarone.