Baláž Chardonnay sur-lie 2017 barrique Tannowitz

Baláž Chardonnay sur-lie 2017 barrique Tannowitz

a najít nejvýhodnější cenu za celou objednávku
Koupíte v 1 e-shopu

Baláž Chardonnay sur-lie 2017 barrique Tannowitz koupíte na UmeniVina.cz
UmeniVina.cz
330 Kč
Není skladem

Pokud se vám po kliknutí na tlačítko "Do obchodu" nezobrazí stránka produktu ve vybraném e-shopu, je třeba vypnout AdBlock ve vašem prohlížeči pro naši stránku. Návod na vypnutí je například na adrese https://o.seznam.cz/jak-vypnout-adblock/#1.

Krátký popis
Víno slámově žluté barvy. Vůně je čistá přímá a komplexní s elegantně vyváženým projevem sušeného a kandovaného tropického ovoce a jemné kořenitosti. V chuti je víno suché plné až opulentní s kombinací ovocných a kořenitých tónů a opravdu dlouhou sametovou dochutí. Archivace: 6-7 let minimálněNepřehlédněte možnost toto víno koupit také v láhvi MAGNUM (1 5L) což je ideální formát na archivaci (víno ve větším objemu je menší plochou ve styku s korkem/vzduchem) nebo jako dárek. Získáte ho v dárkové krabici a máme vyzkoušeno že atypicky velká láhev vyvolá úsměv nejen u obdarovaného. Baláž – TannowitzNejvyšší řada vín z nejlepších viničních tratí a poloh u kterých dochází k výrazné redukci výnosu selekcí hroznu před vlastním zpracováním. Vína jsou vystavena minimálním technologickým zásahům a jsou vyráběna původními klasickými vinařskými postupy. Vyrábí se jen v nejlepších ročnících. Jedná se vždy o velká mohutná a opulentní vína s výrazným terroir charakterem a velkým potenciálem k archivaci. Ochutnejte všechna vína z řady Tannowitz která vám Umění vína nabízí. Sur lie (čti sür ly)Technologie zrání vína neboli zrání vína na jemných kalech. Víno je po určitou dobu ponecháno na kalech – na kvasnicích. Poté co kvasinky promění cukr na alkohol rozkládají se a klesají ke dnu. Víno se nejprve stáčí z hrubých kalů jemné zůstávají a víno zraje dále na nich. Pokud jsou tyto kaly pravidelně promíchávány během zrání vína vytváří se díky nim ve víně nové chutě a vůně víno se stává aromatičtější plnější komplexnější. Charakteristické jsou tóny opečeného toustového chleba a lískových oříšků. Co zní jednoduše samozřejmě tak jednoduché není. Pokud by se víno promíchávalo příliš často či naopak málo hrozí procesy které víno kompletně znehodnotí. Jsme tak přítomni jednomu z mnoha kroků pro které se vinař rozhoduje rozcestí které povyšuje řemeslo na umění. Tradiční je tato metoda především při výrobě muškátů v Burgundsku. Především při zrání v sudech typu barrique se tato metoda používá stále častěji pro bílá i červená vína. Více informací jak o samotné odrůdě Chardonnay tak i o vínech která jsou s ní spojená a nabízíme vám je na Umění vína naleznete ZDE. Víno slámově žluté barvy. Vůně je čistá přímá a komplexní s elegantně vyváženým projevem sušeného a kandovaného tropického ovoce a jemné kořenitosti. V chuti je víno suché plné až opulentní s kombinací ovocných a kořenitých tónů a opravdu dlouhou sametovou dochutí. Archivace: 6-7 let minimálněNepřehlédněte možnost toto víno koupit také v láhvi MAGNUM (1 5L) což je ideální formát na archivaci (víno ve větším objemu je menší plochou ve styku s korkem/vzduchem) nebo jako dárek. Získáte ho v dárkové krabici a máme vyzkoušeno že atypicky velká láhev vyvolá úsměv nejen u obdarovaného. Baláž – TannowitzNejvyšší řada vín z nejlepších viničních tratí a poloh u kterých dochází k výrazné redukci výnosu selekcí hroznu před vlastním zpracováním. Vína jsou vystavena minimálním technologickým zásahům a jsou vyráběna původními klasickými vinařskými postupy. Vyrábí se jen v nejlepších ročnících. Jedná se vždy o velká mohutná a opulentní vína s výrazným terroir charakterem a velkým potenciálem k archivaci. Ochutnejte všechna vína z řady Tannowitz která vám Umění vína nabízí. Sur lie (čti sür ly)Technologie zrání vína neboli zrání vína na jemných kalech. Víno je po určitou dobu ponecháno na kalech – na kvasnicích. Poté co kvasinky promění cukr na alkohol rozkládají se a klesají ke dnu. Víno se nejprve stáčí z hrubých kalů jemné zůstávají a víno zraje dále na nich. Pokud jsou tyto kaly pravidelně promíchávány během zrání vína vytváří se díky nim ve víně nové chutě a vůně víno se stává aromatičtější plnější komplexnější. Charakteristické jsou tóny opečeného toustového chleba a lískových oříšků. Co zní jednoduše samozřejmě tak jednoduché není. Pokud by se víno promíchávalo příliš často či naopak málo hrozí procesy které víno kompletně znehodnotí. Jsme tak přítomni jednomu z mnoha kroků pro které se vinař rozhoduje rozcestí které povyšuje řemeslo na umění. Tradiční je tato metoda především při výrobě muškátů v Burgundsku. Především při zrání v sudech typu barrique se tato metoda používá stále častěji pro bílá i červená vína. Více informací jak o samotné odrůdě Chardonnay tak i o vínech která jsou s ní spojená a nabízíme vám je na Umění vína naleznete ZDE.