Gaja Sito Moresco 2019 aktuálně nelze zakoupit v žádném z porovnávaných e-shopů...
Krátký popis
Pijte nyní nebo nechte ve sklepě až 10 let. Před podáváním není třeba dekantovat. Je těžké podcenit vliv Angela Gaji na italské vinařství díky jeho jedinečné vizi a vášni pro révu. V roce 1970 převzal vedení vinařství které patřilo jeho rodině od roku 1859 a okamžitě se mu rozhodl vtisknout vlastní pečeť. Angelo se inspiroval zejména francouzskými vinaři z Bordeaux a Burgundska zavedl na svých vinicích francouzské odrůdy a začal používat ke kvašení nerezové tanky s řízenou teplotou. Další klíčovou změnou kterou Angelo zavedl bylo používání malých dubových sudů ke zrání namísto obrovských kaštanových botti nebo sudů tradičně používaných v této části Itálie. Tento krok tehdy vyvolal mezi místními vinaři kontroverzi ale dnes je tato praxe nedílnou součástí kvalitního italského vinařství. Toto cuvee je vyrobeno ze směsi místních odrůd Nebbiolo a Barbera a mezinárodních odrůd Cabernet Sauvignon a Merlot vysazených v oblasti Langhe v Piemontu. Ovoce je pečlivě ručně sbíráno a tříděno před samostatným kvašením v ocelových tancích. Další fází je zrání mladých vín v dubových sudech po dobu 1 měsíců než vznikne konečné cuvee. Výsledkem je nádherné červené víno které překypuje komplexními tóny tmavého ovoce pevnými tříslovinami a dlouhým vyladěným závěrem s opojným kořením kůží a nádechem dřevěného kouře.