Na počátku 19. století vyráběli první rumy na Antigue jednotliví majitelé panství kteří k destilaci používali surové "kotlíkové destilační kotle". Se zánikem výroby rumu na panstvích na počátku 0. století se obchod přesunul do jednotlivých obchodů s rumem jejichž majitelé vyráběli vlastní směsi a prodávali je pod zajímavými názvy jako Red Cock House a Silver Leaf. V roce 193 se několik majitelů těchto obchodů s rumem spojilo a založilo společnost Antigua Distillery Ltd. (Antigua Distillery Ltd. ).
English Harbor 5 Year Old který renomovaný kritik lihovin F. Paul Pacult označil za "mistrovské dílo" zrál dvacet pět let v použitých sudech po whisky a bourbonu. Vůně se otevírá lákavými tóny dřevěného kouře vanilky a hnědého cukru po nichž následují černé třešně rybíz med a svěží pomerančové květy. Vstup do chuti nabízí bohaté tóny karamelizovaného tmavého ovoce a pražených kešu které se prolínají s komplexními vrstvami kandované švestky zralé broskve a medu. Dlouhý dubový závěr je zvýrazněn tóny rozinek skořice a kouře.